top of page

Ja, nu börjar det närma sig och jag kan knappt vänta! Detta ska bli så kul, tänk att få ha en konsert där jag får sjunga precis allt jag gillar och med kollegor som är rent ut sagt fenomenala! Jag får nypa mig i armen...denna kväll så bjuds det på allt från visa till opera, jag sjunger på persiska, franska, svenska, engelska och italienska. Dessutom är ju Anton Ljungqvist med! Vi kommer göra några duetter och han sjunger även solo så att ni verkligen får njuta av hans mäktiga stämma!


Arne Murby är kapellmästare och pianist, på violin Daina Maitekaite och Elin Stjärna, viola Jill Johansson, cello Mats Lindberg och bas Jonas Franke Blom. Ja, ni förstår kanske vilken lyxig kväll detta kommer att bli :)


Och glädjande nog är teatern snart full, så vänta inte med att boka ifall att ni vill komma...!


Just nu är allt fokus på denna konsert även om det är en del andra saker i görningen, ska bl.a till Helsingfors för att sjunga, väldigt spännande då jag aldrig varit där så ska försöka hinna med så mycket sightseeing det går.


Biljetter och annan info hittar ni på Storans hemsida:


https://storateatern.se/sv/program/negar-zarassi/?date=2310050700


Hoppas att vi ses där!


Foto Danish SaroeeDet har varit händelserika dagar sedan sist jag skrev! För några veckor sedan kom ett samtal som ledde till att jag sjöng i samband med kungen och drottningens besök i Göteborg, de kom för att fira Göteborgs 400 års jubileum och kungens 50 år på tronen och dagen inleddes med en kortege uppifrån Avenyn ner till Gustaf Adolfs torg. Det var riktigt vackert väder och strax innan kungens tal steg jag ut på Börshusets balkong för sjunga sången "I det fria" av Fredrik Kempe. Många Göteborgare hade hittat dit och att möta publiken på närmare 10 000 personer var något utöver det vanliga måste jag säga <3 Här kan ni se bilder som hovet tog på tillställningen https://www.kungahuset.se/arkiv/nyheter/2023-06-04-jubileumsbesok-i-vastra-gotalands-lan


Tack för hjälpen med den fina musikbakgrunden Jonas Franke-Blom och Arne Murby!


Och så den stora nyheten till hösten, då blir det konsert på Stora Teatern den 5e oktober! En riktig festkväll med allt jag tycker om, underbara musiker och gästartisten Anton Ljungqvist! Om det är någon konsert jag tycker ni ska komma på så är det denna! :)

Biljetter går att boka via Stora Teaterns hemsida: https://storateatern.se/sv/program/negar-zarassi/?date=2310050700


Nu närmast blir det lite sommarkonserter, det börjar med en operakonsert i Kållered imorgon tis 27 juni, sedan en sommarkonsert i Stafsingekyrka med Lowe Pettersson, en i Kungshamn med David Carbe och sedan två konserter med orkester och andra sångare på Mossholmen och Vrångö, för att avsluta i Hjo den 5 augusti. Kika gärna i kalendern så får ni all info som behövs:

https://www.negarzarassi.com/upcoming


Önskar er en riktigt fin sommar med många lata stunder, massor med levande musik och skönt umgänge med nära och och kära! <3Uppdaterat: 30 apr.

Så mycket roligt som hänt sista tiden så att jag knappt vet vart jag ska börja! Efter veckan hos symfonikerna var det ett framträdande på Eldfesten, jag hade med mig Arne Murby och Max Wulfson som tappert trotsade kylan och spelade för rättvisa och jämlikhet. Fint att få vara en del av den kvällen!


Några dagar senare var det dags för "Kvinna, sjung!" på Frölunda Kulturhus som trots snöstorm blev en väldigt fin kväll och för mig var det en vacker känsla att få dela med mig av berättelser och tankar kring det som händer i Iran och att få lyfta kvinnofrågan som sådan.


Sedan bar det av till Hjo där jag medverkade som sopransolist i Karl Jenkins "Stabat Mater" i Hjo kyrka tillsammans med dirigent Emma Stjernberg, kör och mindre orkester. Fantastisk musik och en stor glädje för mig att få vara en del av <3 Vi fick en fin recension i tidningen och jag hoppas att jag får tillfälle att framföra mer musik av Karl Jenkins framöver. https://www.svenskakyrkan.se/hjo/stabat-mater---ett-verk-for-var-tid


Dagen därpå åkte jag tillbaka till Göteborg för att medverka som solist i Skårs kyrka tillsammans med Claes-Göran Lundgren och kör, också det väldigt roligt, framförallt tyckte jag att det var roligt att sjunga "Magnificat" av Stanford!


Det har också hunnits med ett uppförande av "Kärlekens sigill" i St Birgittas kapell, underhållning på diverse kalas och middagar, sång för föreningar, sång vid Majblommans försäljnings start tillsammans med John Kluge, en och annan begravning samt en helt underbar konsert tillsammans med David Carbe, hans band och sångerskan Stina Klintbom på Kungsbacka Teater, sicken kväll det blev!


Och så nu i måndags medverkade jag i TSOs Våryra på Lorensbergsteatern där jag till min förvåning tilldelades ett stipendium, så glad jag blev! Motiveringen löd: För ett artisteri som är fenomenalt, för en kulturgärning som är att ge vår musik till andra kulturer och ta andra kulturer till vår musik, en alldeles fantastisk artist som spänner över många genrer! <3

Det var en kväll som hade allt med kör, dans och suveräna artister, en stor ära för mig att få detta stipendium och också väldigt roligt att få lära känna de andra medverkande. Stort lycka till även till de andra stipendiaterna Signe Klang och Jakob Köpf Lindström!


Maj månad är lite lugnare med mestadels privata engagemang men den 28e sjunger jag i Karl Johans kyrka kl. 18.00, uppdaterar nu även kalendern med sommarens konserter.


Den 25e maj har jag något väldigt roligt att berätta men får hålla mig tills dess ;)


Glad Valborg!


Ps. följ mig gärna på Instagram där jag uppdaterar ofta med bilder och små videoklipp samt lite reklam inför kommande evenemang.Foto Sten Dereman
bottom of page