top of page

Sjunga på bröllop och vila hjärnan…

Efter förra inlägget så tog jag det riktigt lugnt, orkade inte sjunga en ton varken tors eller fre, skulle egentligen ha haft en sånglektion fre kväll men ställde in den då min kropp bara sände signaler som “titta på film, läsa bok, inte tänka!!” och det var nog ett bra beslut då lördagen både innehöll lektion och ett bröllop på kvällen. Och vilket bröllop sen! Jag kom som en överraskning i slutet av middagen och varken bruden eller brudgummen hade någon aning, de blev riktigt förvånade när de efter ett tal plötsligt fick höra Ave Maria sjungandes live. Det bästa med bröllop är nog ändå att det är så bra stämning, alla känslor och tårar som gör det stört omöjligt att inte dras med, oavsett hur bra jag känner brudparet. Jag hade nog minst lika roligt som gästerna ;)!!

Nu är det dags att på allvar ta tag i Liszt sångerna, satt igår med översättningar och det är en hel del text. Det svåra med sådana här “Lieder” är att tyskan är så poetisk, svårtolkad i många fall och det kan ta många vändor innan jag förstår vad som egentligen menas…Men vem har sagt att det ska vara lätt?? Min hjärna får lite välbehövlig gymnastik!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page