top of page

Provsjunga i Malmö för Skånska operan, sen Köpenhamn för lektion!

Nu sitter jag på en restaurang i Malmö centrum, har precis tryckt i mig en massa kyckling så nu bör jag ha energi som räcker fram till ikväll! Om ca 30 minuter ska jag iväg till Malmö operans replokaler där jag kan värma upp rösten och sen sjunga upp för juryn. När det är klart slänger jag mig på ett tåg till Köpenhamn och passar på att ha en lektion för Ulrich Staerk när jag ändå är i närheten, sen vid 20-tiden bär det iväg hemmåt igen. Det ska nog gå bra!

Idag provsjunger jag för rollen Gilda ur operan “Rigoletto” av Verdi. Det är en ung flicka som blir alldeles dödsförälskad i en greve (som klätt ut sig till student) och hennes aria  “Caro nome” (kära namn) utspelar sig precis efter deras första kärleksmöte. Hon är väldigt exalterad och sången uttrycker tydligt att hon nästan har svårt att andas, det är små små pauser inlagt mitt i orden så att det känns som att hon måste kippa efter andan hela tiden ; ) Musiken i den här operan är underbar, jag blir alltid lika rörd när jag lyssnar!

Nu är det bestämt att jag ska göra en studioinspelning i slutet på februari, det ska bli riktigt spännande att få spela in på det sättet. Det skiljer sig ganska mycket från att sjunga i en stor lokal, micken sitter precis framför munnen och jag hör mig själv genom hörlurar, men fördelen är att det går att mixa och klippa så att det blir riktigt snyggt.  Jag ser fram emot inspelningen och samarbetet med producenten Thomas Persson!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page