top of page

“Barnet och leksakerna” opera av Ravel

Vilken vecka det blev, fullt ös från måndag till fredag med musikpluggande och sceniska rep parallellt med varandra, men väldigt roligt! Jag är så glad att jag vågade tacka ja till ett sådant här projekt fastänt det är rätt kort om tid till premiären, men det är helt enkelt bara att kasta sig ut och vara öppen för det som kommer till mig. I fredags gick vi igenom hela operan (den är bara 1 akt, ca 45 min lång)  och på något sätt så satt det mesta i huvudet redan, men det gäller att få ihop allt så att det funkar sceniskt också.

Utmaningen för mig är att hitta barnets karaktär med ett kroppsspråk och utttyck som stämmer, samtidigt som jag ska fortsätta sjunga som en vuxen. Nu menar jag såklart inte att rösten inte färgas av karaktären, men att hitta balansen mellan uttrycket och det vokala är lite knepigt när jag blir så otroligt engagerad på scenen. Jag hoppas att det faller på plats i nästa vecka!

Har funderat lite över det här med att vara med i en produktion för mig som artist. Sedan min examen har jag inte haft lite att göra, många konserter och uppträdanden har det varit, men inga hela operor och nu när jag är inne i det igen så känner jag hur otroligt mycket jag har saknat det! Att få skapa och utveckla något tillsammans med andra, att vara en del av något större, att få bolla och pröva sig sig fram tills det känns rätt. ÅÅÅHHH VAD DET ÄR KUL!!!!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page