top of page

Stackars grannar!!

Igår när jag började öva så tänkte jag att jag skulle försöka sjunga lite högre än vanligt och gav mig på sluttonen i Traviata som är ett högt Ess, alltså 1 1/2 ton över höga C och som helst ska hållas ut lääääänge! Det var lite kraxigt dom första försöken men tillslut så gick det faktiskt vägen och jag blev så nöjd med mig själv att jag stod och hoppade på stället! Hahah. Om inte grannarna trodde att jag var smått galen innan dess så lär dom ju ha trott det nu!

Det går framåt i vilket fall och jag tror att Traviata kan bli riktigt bra när den sätter sig i kroppen och får landa lite.

Idag har jag promenerat och njutit av solen som tittade fram och ikväll ska jag skriva en tyska tenta på Universitetet, har laddat upp med att läsa om konjunktiv och passiv. . .

Jag är på gång med planer inför höstens tyska provsjungningar och jag hoppas att min talade tyska också blivit bättre, det känns i alla fall som att jag förstår mer men eftersom jag inte haft så mycket tillfälle att öva den muntligt så är det svårt att säga. Jag vill gärna provsjunga i Frankrike också, men det blir mycket lättare eftersom jag talar det rätt så flytande. Jag vill gärna sjunga i Paris någon dag! Älskar den staden och jag har många fina minnen därifrån sen jag jobbade som servitris två somrar. Det är nog min dröm faktiskt, att någon dag få sjunga på Theatre du Chatêlet, helst rollen som Mimi i La Bohème….

Dags att börja öva! Paris, here I come!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page