top of page

Släppa kontrollen, ha kul!

Jag vill börja dagens inlägg med en stor smiley 🙂

Vad innebär det att känna glädje inför olika saker? Hur påverkar det oss? Kan det hjälpa mig att må bättre, ha roligare, sjunga bättre?

Ja, jag tror det. Förra veckan var mitt ledord att helt enkelt ha kul, att våga släppa kontrollen, lita på att det arbete jag redan lagt ner är tillräckligt och istället njuta av allt: min röst, musiken, kraften, samspelet, interaktionen med andra OCH misstagen.

Ja, och vad hände då? Jag hade kul, kände mig glad, öppen, spontan och allmänt i bra form. Återhämtningen gick fortare och jag tyckte det var ännu roligare att sjunga på söndagen, kände mig mer energisk och rösten var i super form.

Att det kan vara så enkelt men samtidig så svårt.

Det var verkligen en lyckad helg, det bästa med att samarbeta med andra så duktiga musiker är att det finns väldigt mycket utrymme för improvisation och spontanitet. Barnen gav själva upphov till nya saker vi inte tänkt på och de saker vi redan planerat utvecklades och förändrades. En av de bästa sakerna tyckte jag ändå var breven som de fick skriva (kanske ska erkänna att jag snodde denna utmärkta idé från barnteatern Blaffas “Kär och Galen” !) men att det också utvecklades och blev något annat än det vi tänkt från början.



Just nu sitter jag och förbereder mig inför en period av sånglektioner som börjar idag. Min sångpedagog Dale Fundling är här i 2 veckor och det är alltid väldigt intensivt när vi ses. Det är lite nervöst första lektionen, men det ska bli så skönt att få jobba med honom igen, han känner min röst väl och efter varje period märker jag att vissa saker har fallit på plats som vi jobbat med förra gången och att rösten växer ett snäpp för varje gång. Denna gång tror jag att det kommer vara mycket fokus på att projicera rösten, att vara precis så öppen och förankrad som jag är nu men ge rösten en extra skjuts ut, framåt, uppåt! Precis som mig själv 😉

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page