top of page

Sjung ut!

Det har vartit en lugn och skön helg och jag har laddat inför den här veckan med sånglektioner.

Fredagens konsert gick riktigt bra och både jag och Mikael var nöjda. Det är så fantastisk musik, jag älskar de ryska sångerna och även resten var stora i sina uttryck. Det var spännande att se hur det skulle kännas att sjunga 3 arior, Susanna, Norina och Michaela eftersom det var första gången jag sjöng dem inför en publik. Det gick över förväntan och det jag är mest nöjd med var att jag var närvarande och kunde fokusera på uttrycket och det jag ville säga med sångerna. Det är nästan det bästa med att ha konsert, att äntligen få lägga alla tankar kring teknik och utförande åt sidan och bara sjunga!  Det förutsätter så klart att jag har gjort mitt arbete innan men det är en verkligt skön känsla. Dessutom förstärker publiken det jag sänder ut. Det var en fin publik i fredags, jag kunde känna att dom var närvarande tillsammans med mig. Ögon, händer, vinklingen på huvudet, allt säger något och på något sätt uppfattar jag detta och tar in deras engagemang.

Jag har funderat på hur musik faktiskt öppnar upp inför nya människor, ibland känns det som att jag får lov att komma närmare  just för att jag har sjungit, på sätt och vis har jag ju öppnat mig själv och bjudit in publiken via min röst och musiken, men det känns speciellt när t.ex en äldre dam kommer fram och ser mig i ögonen, ger mig en kram, håller mig hårt till sig och tackar för konserten.

Just nu sitter jag och känner mig tacksam, för att jag får lov att göra det jag gör, för att det finns människor runt om mig som hjälper och stöttar och för att jag får så mycket tillbaka när jag sjunger ut!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentar


bottom of page