top of page

Ljuvliga sånger och poesi på franska och svenska

Den 9e juni kl. 18.00 är det konsert med underbart vacker musik av bl.a Fauré, Berlioz, Bo Linde m.fl! Denna konsert handlar om lycka, tvåsamhet och längtan med kvinnliga förtecken. Medverkar gör också Anton Höber, poet och Karin M Nilsson på flygel, denna kvällen special beställd till A-salen på Högsbo Bibliotek!

Då jag fått lite frågor kring vad lieder och romanser är så kommer här en förklaring, det betyder helt enkelt “Sång” på tyska, på svenska säger vi ofta “Romans” när det är sånger som är tonsatta till poesi och den franska motsvarigheten är “Melodies” 🙂

Den här konserten är en del av projektet “Gretchen forever” av Göteborgs Liederkollektiv och här nedan ser ni de andra konserterna som också anordnas.

Göteborgs Liederkollektiv fördjupar sig i liederkonstens olika känslouttryck.

Gretchen am Spinnrade är ikonen för den försmådda, olyckliga och bestraffade kvinnan som blivit besinningslöst förälskad i Faust, mannen som sålt sin själ till djävulen. Gretchen, diminutiv för Marguerite, sitter vid sin spinnrock vilket signalerar att hon på något sätt blivit bestraffad för denna kärleksrelation. Goethes dikt är alltjämt aktuell med ämnet besinningslös kärlek, men hur ser vi på den drabbade kvinnan idag och hur betraktar hon sig själv. Det vill Göteborgs Liederkollektiv undersöka med liederkonstens alla komponenter i sången, pianospelet, poesin och dess symbiosa samlade uttryck.

Efter konserten blir gemenskap och poesi.  Fritidsverksamhetens ungdomsgrupp serverar fika och intäkterna går till deras aktiviteter.

Det finns ett fåtal biljetter att köpa via Högsbo Bibliotek för de som saknar digital tillgänglighet.

Och här är själva biljett länken: BILJETTER 9 JUNI

Läs också gärna mer på hemsidan: https://www.goteborgsliederkollektiv.se/

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии


bottom of page