top of page

Lördag i jan

Idag är det verkligen halt ute. Jag tycker synd om alla gamla människor som måste ta sig ut, jag kände mig själv som en gammal tant när jag försiktigt gled fram över isbanan på väg till affären.

Idag har varit en dag ägnad åt bloggen och tankar på vad jag vill ha med. Jag har lagt in bilder men jag har fortfarande inte kommit på hur jag ska få med ett videoklipp på mig själv. Dessutom har jag letat efter en videokamera så att jag kan filma mig själv när jag sjunger och för att göra inspelningar som jag kan lägga upp här! Min kära mamma har ju alltid varit en trogen filmare men nu har hennes kamera haft sitt “bäst före datum” eftersom den inte är digital, vilket förenklar en del när jag vill ladda upp det jag filmat.

Igår var en intressant dag sångmässigt då jag hade en timma med en tenor som sjunger på Göteborgs Operan. Nu när jag är frilansare så  jobbar jag mycket själv och det är oerhört skönt att få feedback och inspiration från någon annan. Om det är något jag vill ha mer av så är det just att få sjunga och musicera tillsammans med andra, det ger en helt annat tillfredställelse och energi än att stå och öva själv timma in och ut…

Nu har jag börjat ladda inför ondagen då jag har en uppsjungning för 2 dirigenter i stockholm. Jag vet vilken sång jag vill börja med, Annas aria från “Muntra fruarna i Windsor” men nummer 2 är svårare…antingen Mozarts Idomeneo eller Trollflöjten. Paminas aria är vacker och passar mig men den är så känslig och just i sådant läge som provsjungning vet jag aldrig hur kroppen kommer att reagera. Men jag har några dagar att fundera på hur jag ska göra.

Imorgon fortsätter jag med tyska plugg och text spottande, det skvätter faktiskt rätt ordentligt när jag kommer igång 🙂

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page