top of page

Hem ljuva hem

Skönt att vara hemma igen.

Jag har haft en bra tid i Hamburg och jag ser fram emot nästa resa till Tyskland för att bättra på tyskan. Audition gick inte så bra som jag hade hoppats eftersom halsen inte riktigt ville samarbeta. Jag gjorde verkligen så gott jag kunde men det hördes att jag inte var helt ok. Lyckligtvis tyckte dom att jag skulle komma tillbaka en annan gång och att dom gillade mitt “material”.

En skillnad som jag upplever med mig själv är att jag tar detta med ro. Jag vet att jag kan sjunga bättre, att det inte är hela världen och att det kommer fler chanser. Jag ska till Berlin i mars och jag vet att det kommer att gå bättre för varje gång jag ställer mig framför en jury. Det är en speciell situation, det handlar verkligen om att “prestera” just i det ögonblicket och det krävs övning. Min sångpedagog berättade för mig att en av hans sopraner, som nu har en bra karriär, gjorde över 90 auditions på några månader…! Så jag ligger lite i lä än så länge 😉

Annars var det kul att träffa dom andra sångarna och höra dom berätta om livet som frilansare, det var en god stämning och jag träffade en annan sopran från Mexico (!), hon hade rest till Hamburg för enbart för detta. Jag börjar inse hur stor konkurransen är, det var även folk från Taiwan, Kina, Usa, Brasilien där och alla vill sjunga i Tyskland. Detta var ändå bara en allmän audition, alltså inte för någon specifik roll. Det är ett tufft liv, det finns många som är väldigt duktiga och för mig gäller det just nu att bara fokusera på mig själv och hur jag kan arbeta för att bli “mitt bästa jag”. En del av resan är just detta, att försöka förstå vad det är jag behöver göra för att kunna prestera så bra som möjligt. I våras skrev jag en uppsats om detta ämne och jag lärde mig mycket om mig själv, men det är en ständig förändring och jag behöver vara lyhörd och öppen för nya saker som dyker upp. 

På måndagen hade jag tid att ströva omkring i Hamburg och jag hamnade faktiskt vid “Hamburgische Staatsoper” av en slump, det var en något oansenlig byggnad som just nu var omringad av byggnads arbete och en stor väg. Jag missade den första gången jag gick förbi!


Nu är det dags att ladda inför nästa vecka då det händer en del här hemma i Göteborg. Jag ska medverka i en närradio gala på Valand den 27 jan och alla som vill är välkomna dit. Jag ska ladda upp en länk som beskriver mer vad det handlar om och vilka som medverkar.

Idag ska jag ta igen en del “pappersarbete” som blivit liggande…haha, det trodde jag aldrig att jag skulle behöva som sångerska.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page