top of page

Glad Nationaldag!

Väldigt roligt att få medverka vid Medborgarskaps ceremonin som på grund av rådande omtsändigheter i år spelades in digitalt på Stora Teatern. Jag sjunger två sånger som jag tyckte passade extra bra en dag som denna och ackompanjeras av Arne Murby. Programleder gör Harald Treutiger och andra medverkande är bl. a Olivia Bergendals samt Göteborgs Alternativa Orkester, GAO.

Digital ceremoni den 6 juni. Göteborgs Stad välkomnar nya medborgare på Sveriges nationaldag 6 juni. Det handlar om 8 805 personer som på grund av covid-19-pandemin firas med en digital medborgarskapsceremoni.

I vanliga fall brukar nya svenska medborgare i Göteborgs Stad bjudas in till Slottsskogen och firas där. Förra året blev det ingen medborgarskapsceremoni på grund av pandemin så i år uppmärksammas nya svenska medborgare från både 2019 och 2020.

– Det blir en speciell medborgarskapsceremoni i år, det är första gången den görs digitalt. Vår tanke är att programmet ska spegla Göteborg, säger Nestor del Castillo, producent för medborgarskapsceremonin på kulturförvaltningen tillsammans med kollegan Britt Ramsten.

Medverkande i programmet

Medborgarskapsceremonin leds av journalisten och programledaren Harald Treutiger. Medverkar gör estradpoeten Olivia Bergdahl från Göteborg, operasångerskan Negar Zarassi, folkdanslaget Näverluren och Göteborgs alternativa orkester, GAO. Kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson håller tal och välkomnar alla nya medborgare.”

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Min första musikvideo!

För ca 2 veckor sedan släpptes min första musikvideo! Det är en väldigt speciell känsla att se sig själv på det sättet, hade nog aldrig riktigt föreställt mig det som operasångerska, men nu är den här

Hösten 2021 är igång!

Underbart att det går att sjunga för en stor publik igen ❤ Som jag längtat, insåg det inte själv riktigt förrän jag fick uppleva det pånytt… Jag är just nu i fullgång med höstens uppdrag och i mitt fö

Comentários


bottom of page