top of page

En ny video från “Operadags” konserten i Annedal, “O mio babbino caro”

Igår satt jag och pillade ihop en ny video från konserten i Annedals kyrkan den 12 juli i år. Det blev extra numret “O mio babbino caro” som är en gammal klassiker bland sopraner, ofta just som extra nummer, lagom lång och vacker. Den är faktiskt ingen enkel sång att sjung men ändå är det ofta bland det första man får lära sig som sopran…fråga mig inte varför!

Nu har jag kommit igång ordentligt med min övning och igår började jag på arian “Sempre libera” från operan La Traviata, det känns kul och utmanande, jag har tidigare dragit mig för att sjunga sånger som har återkommande toner över höga C men jag tror att jag är mogen för det nu, rösten är högre och mer flexibel.

Jag fick en liten nytändning efter masterclassen och övningen är roligare, det är bra med variation och spännande att se vad som händer med olika sätt att tänka på och rikta fokuset. Det är ganska fascinerande egentligen med hur mycket det mentala styr, att en tanke förändrar klangen.

Här är videon:

Den finns även under länken “Music”

🙂

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page