top of page

Att vara eller inte vara…duktig?

Ja, det gick bra på Börsen och alla var glada och nöjda. Klassikernas nya utformning gick hem som tur var! Just sådana här spelningar gillar jag extra mycket, där publiken är nära och kontakten omedelbar. Dessutom sjöng jag repertoar som inte alls känns svår eller jobbig, kunde då såklart fokusera mer på att själv ha kul istället för att vara duktig och prestera.

Och just det har jag funderat mycket över, varför finns det ofta en skugga av “duktighet” eller prestation i andra situationer?

Jag har en provsjungning för Göteborgs operan på onsdag och jag kommer att sjunga en aria som är ganska ny för mig, vilket känns rätt så läskigt, men som samtidigt är en utmaning. Kommer jag våga att sätta rädslan åt sidan och ge mig hän ändå? Att inte tveka utan att fullständigt lämna över mig själv till att låta kroppen och musiken sköta sitt? Endast låta de positiva tankarna som hjälper mig styra? Jaaaa….vi får väl se!! 😉 Det jag inser är ju att världen inte kommer att gå under, går det åt skogen så kommer det nya provsjungningar, men det är ändå inte helt lätt att bara kasta av sig “duktighets kappan”.

Denna vecka blir ganska intensiv, en del sånglektioner, inspelning, audition och konsert!

Andas.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page