top of page

Adventskonsert i Karl-Johans kyrkan och invigning på Stadsmuséet

Först måste jag bara berätta om måndagens möte med Aksel Kolstad! I tisdags morse vaknade jag med ett leende på läpparna. Vilken kille, fruktansvärt rolig och samtidigt en underbar pianist. Vi funkade väldigt bra ihop så efter konserten var vi båda alldeles uppspelta och fulla med energi. Vi kände direkt att vi ville vidareutveckla samarbetet, så nu vill jag till Oslo så snart som möjligt ;)!!!! Bjuder på en bild från Aksels Iphone:


Jag och Aksel innan konsert!


 Så till helgens aktiviteter!

På lördag är det invigning av Stadsmuséets nya utställning ” Om 150 år” Vi är ett gäng musiker som gestaltar olika personligheter som har bidragit till muséets utveckling. Jag kommer att spela Göthilde Fürstenberg som var arvtagerska till Eduard Magnus, grundare till nuvarande Palace huset, på hennes tid kallad Fürstenbergska palatset. Hon var olyckligt förälskad och först efter sin fars död, när hon var över 40 år fick hon gifta sig med sin älskade Pontus. Tillsammans byggde de upp en gedigen konstsamling och bidrog till Göteborgs utveckling som kulturstad. Då de aldrig fick några egna barn fick unga konstnärer ekonomiskt stöd och staden Göteborg fick ärva deras samling och tillgångar. Idag finns deras konstsamling på  Konstmuséet där de har en helt egen avdelning kallad Fürstenbergska galleriet.

På söndag den 27 nov kl. 18.00 är det dags för Adventskonsert i Karl Johans kyrkan i Majorna. Det blir adventsmusik av bl.a Bach, Buxtehude och Briegl. Det är Karl Johans kör som sjunger med Rolf-Åke Feldt som dirigent, en liten stråk orkester medverkar också. Jag kommer att sjunga solo i Bach kantaten men även andra sånger som hör till på första advent. Det är fri entré, så varmt välkomna!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page