top of page

Öva, öva, öva, öva

Nu är jag inne i en period där fokus är på övning. Kanske ni förstår utifrån rubriken 😉

Det är faktiskt roligare än vad det låter som. Det skönt att få prova sig fram och testa nya saker för att se hur det fungerar och jag har tid att lära mig nytt material i lugn och ro. Häromdagen bestämde jag mig för att helt enkelt börja studera in några roller på egen hand, på så sätt har jag mycket bättre förutsättningar när jag väl ska börja sjunga dom på riktigt, det är också bra att kunna bedöma huruvida dom passar mig eller inte. Jag fokuserar på Pamina, Lauretta och Mimi. Lauretta är ju en ganska liten roll men hon har den enda arian i hela operan! Och inte vilken aria som helst, “O mio babbino caro” måste ju vara en av de mest sjungna och spelade de sista 100 åren!

Jag har fortsatt att jobba med Traviata och den är så kul att sjunga! Jag hade alltid trott att den på grund av den höga tessituran skulle kännas jobbig, men det är tvärtom, det känns bara bättre och bättre och jag märker att andra sånger påverkas positivt eftersom jag inte lägger lika mycket vikt vid en höjdton. Har man redan sjungit typ 20 höga C och Db så känns det inte så högt med ett ensamt H 🙂

Jag har nu börjat med mina utskick till agenter och det är spännande att se hur det faller ut. Jag har fått 2 svar än så länge, ett negativt och ett positivt då jag får komma på provsjungning. Jag ska snart jobba med min sångpedagog igen och då ska jag bestämma mig för vad jag ska sjunga, jag har nu 2 nya Verdi arior, La Traviata och Il Corsaro som jag inte vet om dom är redo för uppsjungning ännu.

Nu när jag har suttit och letat upp agenter i Tyskland inser jag att dom är väldigt många och efter tips från en kollega, Solgerd Isalv (  http://solgerd.com/pages/blog ) så delar jag upp dom i städer. Och jag tänkte börja med Berlin!

Nu är hösten nästan här, det märks på luften som blir kyligare och att träden börjat släppa på löven. Jag tycker om den här tiden på året, jag njuter verkligen när träden börjar skifta färg och luften blir så där krispig och frisk, jag längtar redan till när jag kan ta långa promenader i Slottskogen…

Idag fyller min underbara man år och det ska firas ikväll med restaurangbesök och kanske lite salsa dans på maten 😉

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page