top of page

Vilken vecka! Tävling, inspelning, audition på Göteborgs Operan och konsert!

Nu är den här veckans stora prövningar gjorda! Så skönt och som tur är blev jag rätt nöjd med det mesta. Framförallt gällde det att hålla huvudet kallt, att ta en sak i taget. Jag var faktiskt på en sångtävling i Köpenhamn i söndags, skrev inget om det eftersom jag tvekade in i det sista men sen bestämde jag mig för att inte vara så himla feg och helt enkelt åka och sjunga. I vilket fall så skulle det bli en bra uppvärmning för Göteborgs Operans provsjungning. Och det gick bra, det kanske inte var mitt livs framförande men helt ok och jag märkte att Giuliettas aria i alla fall satt som den skulle. I måndags var det inspelning och äntligen är jag nöjd, nu är det bara själva redigerings biten som är kvar innan jag kan börja göra mass utskick till agenter och annat folk i Europa.

Sedan på onsdagen var det provsjungningen på GO. Det var tidigt på dagen och jag sjöng upp redan vid halv tio tiden (vilket är mycket tidigt i mitt sångarliv), det var rep med pianist 11.15 och 12.15 var själva uppsjungningen. Jag försökte att hålla mig positiv med bra musik i öronen och när det väl var dags så hade jag bestämt mig för att försöka släppa loss och helt enkelt sjunga utan att tänka eller bedöma. Nervera var verkligen på helspänn och andningen ganska hög, märkte att jag skakade lätt och rösten var luftig, men det gick bra!!! Hurra!! Jag är så glad att jag känner så, att jag inte hade kunnat prestera så mycket bättre i den situationen. Nervositeten och spänningen gör sitt och jag tycker att jag accepterar att jag fortfarande har en bit kvar när det kommer till auditions, och därför känner jag mig nöjd med det som ändå kom fram. Jag fick en känsla av att min personliget kom fram, att det genom dimman av nerver, vilja och prestationsångest ändå lyste igenom en musikalitet och vilja att förmedla känsla. Hoppas jag i alla fall 😉

Efteråt var jag alldeles uppe i varv och efter en stund jätte trött så det var lite svårt att ladda om för kvällen konsert i Mullsjö. Försökte vila lite innnan jag körde iväg och det var minst sagt trögt i halsen när konserten började, men jag kom igång efter en stund och mot slutet kändes det riktigt bra. Mycket tack vare Valentina Viktorovitch som spelar så bra och lyfter mig med sitt ackompanjemang,

Igår vilade jag…och lyckades med konststycket att inte tänka på sång.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page