top of page

Swebus på väg till Småland

Sitter på bussen nu och skriver, mitt första inlägg på resande fot med min nya alldeles egna lilla mini dator! Jag är på väg till Vaggeryd där jag ska repetera med Valentina inför sommarkonserterna. Väldigt bra att det finns internet ombord, billiga biljetter också för den delen, så den här resan blir både rolig och effektiv. Perfekt att kunna sitta och jobba och sen surfa lite 😉

Den här veckan är det fokus på det rysk-svenska men även Liszt sågerna som behöver studeras in, det är en hel del text på tyska och jag vill kunna så mycket som möjligt utantill. Jag avskyr att behöva stå och titta i noterna hela tiden och ju bättre jag kan texten desto lättare blir det att sjunga och mena någonting. Det tar en del tid och kraft men det gör så stor skillnad vid framförandet att det alltid är värt det, oavsett vad det är jag sjunger i för sammanhang. Som tur är har min tyska förbättrats avsevärt sedan förra året då jag sjöng Schumanns “Frauenliebe und Leben” så nu går det förhoppningsvis lite lättare! Men det är mycket text och även om det är över en månad kvar tills konserten måste jag börja nu för att få det att sitta och flöda fritt. Fast flöde är ju inte det lättaste med tyskan precis…!

Nästa vecka kommer min sångpedagog och jag ser fram emot att ta upp där vi slutade sist, jag har övat duktigt och det känns som att rösten har fungerat fint den här perioden. Jag känner mig mer och mer stabil i min teknik, lugnare, tryggare. Jag märker det på hur jag förbereder mig inför olika saker, fokus ligger sällan på rösten utan på att få till rätt inställning och tankar.

Är ivrig att öva med Valentina idag, ska bli så kul att sjunga med henne igen!!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page