top of page

Stockholm bjöd på konsert

Hemma igen! Det har varit 4 super dagar i Stockholm, jag hann träffa vänner, sjunga, umgås lite med släkten och gå på en spontan konsert med Nina Stemme(!) och min gamla instuderings-lärare Matti Hirvonen. Efter konserten kände jag mig inspirerad och sångsugen, jag var imponerad av hennes förmåga att ha inlevelse och samtidigt en så otroligt vacker, varm, dynamisk och kontrollerad klang. Och hennes kondition! Hon sjöng ett långt program på nästan 2 timmar och bjöd på 3 extra nummer. Jag fick en liten pratstund med henne efteråt och då sa hon att hon redan sjungit igenom hela programmet tidigare under dagen och att hon dessutom var förkyld. Jag tappade hakan! Hon sa i och för sig att det kommer med åldern och mycket övning, att jag skulle vara lugn, att hon inte hade klarat det för 15 år sedan heller. Men ändå. Otroligt.

Jag inser att det är i Stockholm saker och ting händer i musik Sverige och jag har bestämt mig för att åka dit oftare. Tåget går snabbt och är inte särskilt dyrt så det är inga problem med den biten.

Det var grymt kul att få jobba med Tobias Ringborg, jag upplevde att jag lärde mig mycket och det var skönt att få klarhet i vissa saker som jag har undrat över, som fraseringar och dynamik. Han var väldigt vänlig och öppen och jag kände mig avslappnad och väl till mods. Andra gången vi sågs kom jag loss mer, jag började med Puccini istället för Mozart och nu har jag bestämt att jag på nästa audition ska göra precis så, “Mimi” först så att jag sjunger ut och sen kan juryn få höra vad dom vill 😉

Den här veckan ska jag försöka komma ikapp på min tyska kurs som hamnat lite på efterkälken och styra upp planeringen inför sommaren. Det ska bli skönt att börja öva igen och fokusera på nya projekt.

Idag hade jag min sista sånglektion och det gick riktigt bra, det bästa var att jag insåg att jag faktiskt kan sjunga. Tralallla!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page