top of page

Stipendium, härliga konserter och snart sommar!

Uppdaterat: 30 apr. 2023

Så mycket roligt som hänt sista tiden så att jag knappt vet vart jag ska börja! Efter veckan hos symfonikerna var det ett framträdande på Eldfesten, jag hade med mig Arne Murby och Max Wulfson som tappert trotsade kylan och spelade för rättvisa och jämlikhet. Fint att få vara en del av den kvällen!


Några dagar senare var det dags för "Kvinna, sjung!" på Frölunda Kulturhus som trots snöstorm blev en väldigt fin kväll och för mig var det en vacker känsla att få dela med mig av berättelser och tankar kring det som händer i Iran och att få lyfta kvinnofrågan som sådan.


Sedan bar det av till Hjo där jag medverkade som sopransolist i Karl Jenkins "Stabat Mater" i Hjo kyrka tillsammans med dirigent Emma Stjernberg, kör och mindre orkester. Fantastisk musik och en stor glädje för mig att få vara en del av <3 Vi fick en fin recension i tidningen och jag hoppas att jag får tillfälle att framföra mer musik av Karl Jenkins framöver. https://www.svenskakyrkan.se/hjo/stabat-mater---ett-verk-for-var-tid


Dagen därpå åkte jag tillbaka till Göteborg för att medverka som solist i Skårs kyrka tillsammans med Claes-Göran Lundgren och kör, också det väldigt roligt, framförallt tyckte jag att det var roligt att sjunga "Magnificat" av Stanford!


Det har också hunnits med ett uppförande av "Kärlekens sigill" i St Birgittas kapell, underhållning på diverse kalas och middagar, sång för föreningar, sång vid Majblommans försäljnings start tillsammans med John Kluge, en och annan begravning samt en helt underbar konsert tillsammans med David Carbe, hans band och sångerskan Stina Klintbom på Kungsbacka Teater, sicken kväll det blev!


Och så nu i måndags medverkade jag i TSOs Våryra på Lorensbergsteatern där jag till min förvåning tilldelades ett stipendium, så glad jag blev! Motiveringen löd: För ett artisteri som är fenomenalt, för en kulturgärning som är att ge vår musik till andra kulturer och ta andra kulturer till vår musik, en alldeles fantastisk artist som spänner över många genrer! <3

Det var en kväll som hade allt med kör, dans och suveräna artister, en stor ära för mig att få detta stipendium och också väldigt roligt att få lära känna de andra medverkande. Stort lycka till även till de andra stipendiaterna Signe Klang och Jakob Köpf Lindström!


Maj månad är lite lugnare med mestadels privata engagemang men den 28e sjunger jag i Karl Johans kyrka kl. 18.00, uppdaterar nu även kalendern med sommarens konserter.


Den 25e maj har jag något väldigt roligt att berätta men får hålla mig tills dess ;)


Glad Valborg!


Ps. följ mig gärna på Instagram där jag uppdaterar ofta med bilder och små videoklipp samt lite reklam inför kommande evenemang.Foto Sten Dereman
Senaste inlägg

Visa alla

Komentar


bottom of page