top of page

Mentalträning och prestera på max när det gäller

Idag har jag varit på besök i Stenungsund hos min mentala coach Barbro Sundberg. Vi började jobba ihop i slutet av aug och sen dess har det hänt mycket med min inställning till mig själv och vad jag är kapabel till. Idag pratade vi om hur viktigt det är att välkomna misstagen, att inte vara rädd för att göra fel och att istället vända det till lärdomar där jag lär mig och utvecklas.

Rädsla skapar spänning och blockerar så mycket. Jag minns att jag i aug inte kunde säga att jag tyckte att jag verkligen kan sjunga. Vilket är rätt konstigt eftersom det är det enda jag gjort de senaste 8 åren…Det slog mig idag att jag inte längre tänker så, jag tror på min sång, min teknik. Rädslan ligger istället i att jag inte ska få fram det. Min önskan är att jag är så pass modig att jag ställer mig framför vilken publik som helst och bara är mig själv. Att känna att det räcker, att jag inte kan vara bättre än vad jag är och att jag oavsett hur det går ger 100 %, utan ett uns av tvekan.

Jag ska delge er en bild som jag har använt sista tiden och som för mig representerar mod, att ge sig hän åt stunden och vara närvarande.


Bilder är bra för att hjärnan fokuserar på en sak i taget och en bild som dessutom är förstärkt med känsloladdade ord hjälper kroppen att hitta rätt inställning på väldigt kort tid. Jag har märkt nu efter ca 6 månader att bilderna i kombination med tydliga ord är mitt starkaste verktyg för att hantera negativa tankar och prestationsångest. Det är rätt häftigt att det fungerar, det enda som behövs är att jag tar mig tid till det och låter mitt sinne och kropp laddas med det jag vill att jag ska känna.

Ikväll ska jag slappna av och fundera på just det jag vill ska hända på onsdag när jag sjunger upp i Stockholm.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page