top of page

Andra dagen på Masterclass i Kungälv med Helena Döse, David Jones, Ulrich Staerk och Anita Åstrand

Nu sitter jag hemma och tar igen mig efter en andra intensiv dag på masterclass. Igår åkte jag hemifrån kl. 8.00 och kom hem vid 23.00 tiden. Dagen var full av nya människor, massor med sång, nya inputs och sångteknik. På kvällen bjöds det på middag på Dösebacka och Helena berättade lite om sitt liv som artist. Jag kom hem trött men lycklig. Det ska bli så spännande att se vad som händer med mig och mina kurskamrater under dessa 10 dagar. Bara på en dag så märks det skillnad och även om det är svårt att själv bedöma vad som klingar bäst hos mig så är det lätt att höra på de andra. Idag hade jag min första instuderings lektion med Ulrich och det vara bara ljuvligt, han har ett språk som jag lätt förstår (i konstärliga termer vill säga) och dessutom spelar han så bra, han kan verkligen konsten att lyfta musiken från att vara svarta prickar på ett papper till något som lever och vibrerar i högsta grad. Igår sjöng jag för David Jones och det var mycket information att ta in på en gång, jag hoppas att lite av det har fastnat imorgon bitti kl. 10.00  (tidigt!!!)då jag har min andra lektion. Han verkar oerhört kunnig på sitt område, mycket specifik och strukurerad. Ja, jag ser fram emot resten av kursen, även om jag i skrivande stund känner mig lite trött så är jag inspirerad och lusten att sjunga är stark. Nu är jag igång efter semestern!

Nästa fredag den 5 aug är det konsert med alla sångarna kl. 19.00 om det är någon som är intresserad av att komma. Biljetterna går att boka via biblioteket på Mimers Hus i Kungälv eller från denna internet sida:

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page